Nominera en kunskapsspridare!

Tack och lov för Facebook; jetlaggad och seg hade jag sånär missat att idag, söndag den 5/9, är sista dagen för nomineringar till Kunskapsprisets nya kategori “Svenska folkets kunskapsspridare“.

Det är en bra kategori, och jag är väldigt nöjd med att en del fokus på så vis har möjlighet att hamna på amatörerna, entusiasterna, de som sprider kunskap för att det är så kul och viktigt att de bara inte kan låta bli. Nog är det viktigt att ge proffsen och yrkesmänniskorna den uppskattning de förtjänar, men det finns trots allt inte mindre än fem kategorier för det syftet: Skola, Näringsliv, Offentlig verksamhet, Folkrörelser/organisationer, och Internationella hederspriset.

Jag hoppas, som NE:s Kunskapsbloggens Ellen Albertsdottir föreslår, att Svenska folkets kunskapsspridare blir en bloggare. Och jag känner mig fantastiskt hedrad över att en och annan därute valt att nominera mig och Lisa för vår Matmolekyler-projekt-blogg!

Själv väljer jag att nominera min bloggarkollega Åsa Larsson med bloggen Ting o Tankar, eftersom hon med sitt bloggande gett mig en förståelse för humanistisk forskning och arkeologi som jag som naturvetare sannolikt aldrig hade lyckats skaffa mig annars – trots egna doktorandstudier. Insikterna som Åsas bloggande hjälpt mig nå har varit till nytta i diverse små och stora sammanhang, och hjälpt mig att själv bli bättre på att kommunicera kunskap till andra.

3 thoughts on “Nominera en kunskapsspridare!

  1. Jag kan bara hålla med om att det skulle vara kul om priset går till en bloggare, gärna dig eller Åsa! Ni lyckas så bra både med att väcka intresse för era områden och att inspirera andra till bloggande. Efter det seminarium om sociala medier som du var med på i Lund i våras var jag bara tvungen att prova själv! Bloggen heter Naturvetarspråk och finns på http://naturvetarsprak.blogspot.com/

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s