Bubblor i Meny i P1 – från Matmolekyler

Idag (27/10) klockan 10.03 blir det matnördigt och bubbligt i Meny i P1. Tomas Tengby kom och satt i mitt kök och vi pratade hur man vispar bästa grädden (=får stabila bubblor), hur fett fungerar som skelett kring luftbubblor i glass, vad som egentligen är rätt sätt att skumma mjölk. Och om kolsyra, och bubblorna i champagne.

Med mera, men det måste ju finnas lite överraskningar kvar till själva lyssnandet också. Har du en bubbelfråga? Ställ den i kommentarerna!

Länk till programinfo

Denna post publicerades ursprungligen 2016-10-27 på Matmolekyler-bloggen på Taffel.se.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s